Repertoire Search

Vagn Holmboe

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Prelude to the Victoria Embankment (1990), 184
Publisher
Wilhelm Hansen
Category
Large Ensemble (7 or more players)
Year Composed
1990
Duration
12 Minutes


Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 
   Full Score

Programme Note
Vagn Holmboe Prelude to the Victoria Embankment (1990), 184
Victoria Embankment i London ligger langs med Themsen. Om dagen er den en almindelig trafikåre; men ved midnatstid kan den blive forvandlet og få et nyt og gådefuldt liv. Trafikken dør ud, lysene fra koncerthus og teatersal på den anden side af Themsen oplyser det mørke vand med et fortryllende skær og gør Embankment eventyrlig og tidløs; her kan mærkelige ting hænde.
Victoria Embankment har intet med musik at gøre, men dens magiske forvandling er baggrunden for dette Prelude.

Karakterbetegnelsen i den hurtige første del er Lucente, "skinnende", hvad ikke mindst træblæsernes tætte samspil sørger for, ovenover en kombination pointerede tom-tom-figurer og dæmpede sotto voce-figurer i strygerne, der først gradvis får mere og mere karakter. Den langsommere midterdel, Parlando, "talende", i næsten halvt tempo, har som sit centrum en lang, ekspressiv cellosolo, som tiltager i styrke, mens de øvrige strygere og træblæsere udvikler deres respektive materiale fra før - kulminerende med, at cellisten rejser sig og sætter ord på stemningen: " Yes, it is midnight over London", inden satsen ånder kortvarigt ud, før den tager på hvor det hurtige tempo slap, og i sin sidste del udvikler mere og mere energisk, ja danselysten - for midnat i London kan være lige så hidsig som lyrisk.

Satsen er komponeret i 1990 og uropført den 12/9/92 af Athelas Sinfonietta Copenhagen dirigeret af Flemming Windekilde.  • Ensemble
    Athelas Sinfonietta, Giordano Bellincampi
    Dacapo:
Close X

Newsletter Signup

Please fill in this form to receive regular news
Click here to receive regular news
© Copyright 2014 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.