• tbn, tape
  • 7 min

Programme Note

Spirales er udviklet af mit værk Circles, skrevet for solobasun og som beskriver lyd, der bevæger sig rundt i rummet.

Stoffet i Spirales er udvidet og om- og nyredigeret. Den elektroniske del tager afsæt i figurer fra Circles og anvender udelukkende lyde, der stammer fra solobasunen, således at det lydlige univers fremtræder som om det hele stammer fra en super-basun, der kan alt.

Foruden almindelig embouchure anvender solisten talestemme med div. "ha", "fuung", "boing" m.m. Men også elementer fra instrumentalteater-genren i form af afsnit med koreografiske cirkel- og spiralbevægelser.

Den gennemgående elektroniske sekvenseringsmetode består i, at basunen bliver forskudt en halv tone nedad i tonehøjde og hastighed, hvorved der opstår en faldende sekvens.
Foruden almindeligt glissando bruges "fretting" (en slags glissando), rip, drop, click tongue, slap tongue, same note glissando, "dog pant" (hunde, der trækker vejret hurtigt), flutter og hørbar vejrtrækning.

Elektronisk er foruden sekvensering anvendt rytmisk hacking, transponering, hastighedsændring, mixning etc.Styringen foregår med click-track (solisten har styre-pulse i hovedtelefonen), således at solist og electronica bliver nøjagtigt synkroniseret.

Bent Lorentzen

Scores

Excerpt

More Info