• Jørgen Jersild
  • Eric Satie: Trois Melodies (1996)

  • Edition Wilhelm Hansen Copenhagen (World)
  • SATB
  • ob.S
  • 10 min

Programme Note

Please see 'More Info' for Eric Satie's Trois Melodies ( arr. Jørgen Jersild)..

Det Jyske Kammerkor, som er/var mit Jyske Hjertebarn igennem næsten 20 år, havde den tradition at lave en sen tirsdagskoncert i den årlige Århus Festuge – det blev efterhånden en dejlig tradition som vi og mange publikummer satte stor pris på. Hvert år inddrog vi en instrumental solist sammen med koret, og i 1996 havde vi besluttet af inviterede oboisten Merete Hoffman med, og til denne koncert manglede vi DET værk, der kunne forene sangerne og instrumentalisten.

Det blev præcist disse tre sange af Satie – jeg havde længe haft noderne stående på mit klaver, og en dag ringede jeg til Jørgen Jersild, der havde komponeret andre værker til koret til stor stor glæde for sangerne og jeg selv. Han påtog sig opgaven, og resultatet er blevet disse dejlige udsættelser for solist, kor og obo af dejlige 1800 tals digte af J.P. Contamine de Latour.

Værket sendte Jørgen til mig den 7/7 – 96 og skrev bl.a. i et medfølgende brev: … de var fandemig noget besværlige at lave! At føje en solo-obo ind uden at lave om på Saties sats er ikke så lige til.

Den sidste ”Sylvie” synes jeg må have en tenor som solist, da det må være en dreng, der fortæller om hvor yndig Sylvie er.- Saties metronombetegnelser kan vist ikke rigtig passe, især i III fjerdel=48

Jeg vil håbe, at andre kan få lige så megen glæde af disse udsættelser af Satie-sangene som vi – udsat af en af dansk musiks helt store vokalkomponister.

Mogens Dahl, september 2013

More Info