Repertoire Search

Vagn Holmboe

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Symfoni nr.13 (1994), 192
Publisher
Wilhelm Hansen
Category
Orchestra
Sub Category
Large Orchestra
Year Composed
1994
Duration
25 Minutes
Availability


Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 
Full Score Full Score

Programme Note
Vagn Holmboe Symfoni nr.13 (1994), 192
I januar 1993 imødekom Vagn Holmboe en opfordring fra den walisiske dirigent Owain Arwel Hughes til at skrive en 13. symfoni. Symfonien blev færdigi 1994 og er tilegnet Hughes, der med Aarhus Symfoniorkester har indspillet alle Holmboes symfonier for det svenske pladeselskab BIS. Om Symfoni nr. 13 fortæller Robert Suff, musikproducer ved BIS:

"Som i 10., 11. og 12. Symfoni. er Holmboes 13. også i tre satser, men det er usædvanligt for Holmboe, at alle satser har et hurtigt grundtempo. Orkestreringen er Holmboes 'sædvanlige': Træblæserne inkluderer piccolofløjte, engelsk horn, basklarinet og kontrafagot, og der er et stort opbud af slagtøj. I modsætning til den 11. og 12. Symfoni erstatter en celeste harpen; dens rolle begrænser sig til en kort synkoperet duet med vibrafonen i begyndelsen af 2. sats. Også slagtøjet uden fast tonehøjde har en begrænset rolle med en i øvrigt lige så stor koloristisk som rytmisk betydning. Med en afbalanceret orkestrering opnås en gennemsigtighed selv i passager med det største instrumentopbud.

Alle satser imponerer i kraft af den konsekvens i musikkens udvikling, der fører til fuldbyrdelsen af den kompakte, massive strukturer - et kendetegn ved alle Vagn Holmboes bedste værker."

DR Musik- og kulturredaktion.


  • Ensemble
    Aarhus Symphony Orchestra, Owain Arwel Hughes
Performances
Date
Title
Close X

Newsletter Signup

Please fill in this form to receive regular news
Click here to receive regular news
© Copyright 2014 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.