Repertoire Search

Andy Pape

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Scherzo Animalesco (1994)
Publisher
Wilhelm Hansen
Category
Orchestra
Sub Category
Large Orchestra
Year Composed
1994
Duration
8 Minutes


Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 
Full Score   

Programme Note
Andy Pape Scherzo Animalesco (1994)
Denne sats, med undertitlen "A Stone-age-rage", er oprindeligt tænkt som scherzosatsen i en stenaldersymfoni, hvor de øvrige satser endnu er imaginære.

Stenaldertemaet skal ikke opfattes som en musikalsk skildring af en tidsepoke, eller som et romantisk tonedigt med medvirkende dinosaurer som i Walt Disneys "Fantasia". Værkets tema eller stemning er snarere min erkendelse af, at mennesket stadig befinder sig i stenalderen på mange områder på trods af alle moderne tekniske fremskridt. Denne erkendelse er uden værdiladning; det er hverken godt eller ondt, det er bare sådan. Jeg kan ikke engang tage æren for at have opfundet dette tema, mange komponister før mig har beskæftiget sig med barbariske satser: Bela Bartoks "Allegro barbaro" og Elvis Presleys "You ain’t nothin’ but a hound dog" for blot at nævne to titler. Jeg føler mig blot tryg ved tanken om at denne slags musik findes.

Forløbet af denne stenaldersats er en spirallignende acceleration og intensitetsforøgelse, indtil stilheden indtræffer. Hvad stenaldermennesket skal stille op med stilheden forbliver en gåde.

Andy Pape.Performances
Date
Title
Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy
Click here to receive regular news
© Copyright 2018 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.