Repertoire Search

Vagn Holmboe

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Koncert for Bratsch , 189
Publisher
Edition Wilhelm Hansen Copenhagen
Category
Soloists and Orchestra
Duration
25 Minutes
Solo Instrument(s)
Viola
Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 

Programme Note
Vagn Holmboe Koncert for Bratsch , 189
For bratsch og orkester har Holmboe tidligere skrevet en kammerkoncert (1943) som led i en serie på i alt 13 koncerter med mindre orkester. Bratschkoncerten er blevet til i 1992 og er skrevet til Rivka Golani.

Af værkets to satser er den anden den længste og mest afvekslende. Første sats indledes af et kort orkester-tutti i fortissimo, og derefter får solisten lov til at gøre entré alene med et båret motiv, før orkesteret slutter sig til og tager magten midlertidigt med en gentagelse af indledningstutti'et. Mod satsens slutning markerer solistensig atter stærkt med sit indledningsmotiv, og derefter dør musikken ud med de sordinerede strygeres pianissimo-version af orkesterindledningen.

I anden sats danner værkets eneste solokadence overgangen mellem den indledende energiske allegro og den efterfølgende gennemsigtigt instrumenterede, pastorale andante. I det afsluttende vivace-afsnit får solisten lejlighed til at brillere, før komponisten til allersidst lægger musikken til ro og - umiddelbart overraskende, men logisk nok ved nærmere eftertanke - lader solisten få det allersidste ord.Performances
Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy
Click here to receive regular news
© Copyright 2019 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.