Repertoire Search

Vagn Holmboe

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Prelude to a Dolphin (1986), 166
Publisher
Wilhelm Hansen
Category
Large Ensemble (7 or more players)
Year Composed
1986
Duration
12 Minutes


Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 
   Full Score

Programme Note
Vagn Holmboe Prelude to a Dolphin (1986), 166
To a Dolphin er opbygget i en overskuelig tredelt form: to hurtige Animato-afsnit omkranser en Andantino-del i halvt tempo. Animato-afsnittene veksler mellem dels et markeret, roligt messingblæsertema med lange optakter, dels hurtige 16-dels-bevægelser i strygerne - og endelig et træblæserlag, der forener elemter fra de to andre, indtil alle tre lag bringes sammen i satsens første kulmination.

Hele forløbet er samtidig underlagt en karakteristisk, tikkende fornemmelse i slagtøjet, der fortsætter ind i midterdelen. Her udvikles strygernes bevægelsesmønster til en duvende vekslen mellem 3/4 og 6/8-fornemmelse, mens træblæserne udvikler et væv af lange linier ovenpå, indtil tempoet skifter til det oprindelige, og trompeten sætter ind med en pianissimo-variant af åbningsmotivet, der udvikles løbende igennem sidste del. Men nu nok så meget i en rytmisk pulserende udgave i xylofonen, mens messingblæserne ikke lader sig høre før i opstillet til det afsluttende højdepunkt, der drives frem af tom-tom'ens morsesignal, før hele satsen lægger sig til ro i åbningsmotivet.

Satsen er komponeret i 1986 og uropført d. 19. oktober 1987 af Radiosymfoniorkestret dirigeret af Flemming Vistisen.  • Ensemble
    Athelas Sinfonietta, Giordano Bellincampi
    Dacapo:
Performances
Date
Title
Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy
Click here to receive regular news
© Copyright 2018 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.