Repertoire Search

Bent Sørensen

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

In Paradisum
Work Notes
version A: for kor og orkester (originalversion) version B (2002): for blandet kor (3.3.3.3). Denne version er oprettet separat som selvstændigt værk med samme titel. Version B er en a capella-udgave af A-versionens sidste sats. Til Ars Nova
Publisher
Wilhelm Hansen
Category
Chorus and Orchestra/Ensemble
Duration
20 Minutes
Chorus
Chorus
Soloist
2 Sopranos


Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 
Full Score Full Score

Programme Note
Bent Sørensen In Paradisum
’In Paradisum’ er skrevet til - og bestilt af - Göteborg Domkirke, hvor værket uropførtes i foråret 1996.

Efter at jeg ved et besøg i denne kirke havde oplevet det forgyldte engleagtige skær, der hviler over rummet, besluttede jeg mig til at lave en slags englemusik. Sangere og instrumen-talister blev placeret i en kreds rundt om publikum, og musik-ken bevæger sig i cirkler og linier rundt mellem de udøvende. Jeg havde tidligere i min tredie strygekvartet, ’Angels’ Music’ været fascineret af de utallige musicerende engle, man kan se i kirkerne i Rom, og nu besluttede jeg mig for at give englene rigtige ord og stemmer. Men hvad synger de egentlig, disse engle, der i skikkelse af sangere overalt pryder kirkerne - svævende over bebudelser og udskårne i træ som små forgyldte børn. Jeg søgte og søgte efter ord, der var lagt i munden på engle men fandt næsten ingenting.

Værket er stadig en slags englemusik, men teksten er nu i de tre første satser primært fragmenter af Davids Salmer. I den fjerde og sidste sats er teksten den helt vidunderlige In Paradisum-sekvens fra Requiet, og til allersidst dukker der en middelalderlig fransk visetekst op, med spor efter en langt mere jordisk engel.

Bent Sørensen

Performances
Date
Title
Close X

Newsletter Signup

Please fill in this form to receive regular news
Click here to receive regular news
© Copyright 2014 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.