Repertoire Search

Poul Ruders

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Cembal D'Amore - Second Book (2007)
Publisher
Edition Wilhelm Hansen Copenhagen
Category
Small Ensemble (2-6 players)
Year Composed
2007
Duration
24 Minutes
Orchestration
Availability
Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 

Programme Note
Poul Ruders Cembal D'Amore - Second Book (2007)
Cembal d’Amore, Anden Bog, er ligesom Første Bog, en suite med stærke neoklassiske konnotationer. Det er det i denne opfølger mest i titlerne man finder det neoklassiske præg, titler som Allemande, Corrente, Menuet og Gigue. De otte satser er en slags etuder eller studier, hvor ikke blot diverse klaviatur-teknikker udforskes, men tillige de mangfoldige klangkombinationer som muliggøres ved sammenstillingen af disse på overfladen (og under overfladen) tilsyneladende så forskelligartede instrumenter: det moderne klaver/flygel og barokkens cembalo.

I 1721 forsøgte den tyske orgel- og cembalobygger Gottried Silbermann at kombinere klavikordets bløde timbre med cembaloets (syntes man dengang) mere kraftfulde lyd; Silbermann ville så at sige fusionere de to instrumenter. Det nye instrument fik navnet Cembal d’Amour eler Cembal d’Amore, hvilket direkte oversat fra fransk/italiensk betyder ”kærligheds-cembalo”. Man har i instrumenternes familie en pendant hos strygerne, nemlig den såkaldte ”Viola d’Amore”, et instrument, som efter samme principper gør brug af en klangbrund med ”sympatisk” medklingende (skjulte) ekstra strenge. Instrumentet Viola d’Amore har indtil videre overlevet, mens ”kærlighedscembaloet” hurtigt gik i glemmebogen.

Men tanken og idéen om et ”kærlighedscembalo” var og er…smuk, og jeg syntes at jeg passende kunne låne ordet og begrebet til mine stykker for klaver og cembalo.

- Poul Ruders, februar 2007

Cembal d’Amore II er skrevet til en koncert i Scandinavia House, New York, og uropført der den 10. december 2007 af Alec Karis, klaver, og Steven Beck, cembalo.


  • Soloist(s)
    Steven Beck, harpsichord; Susan Grace, piano
    Bridge:
Performances
Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy
Click here to receive regular news
© Copyright 2019 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.