Repertoire Search

Andy Pape

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

The secret life of Harry Wallbanger (2001)
Work Notes
Til Thomas Sandberg soloforestilling på Bådteateret. Premiere 14-11-01. Thomas Sandberg har eksklusivitet på værket til 31.12.03.
Publisher
Wilhelm Hansen
Category
Solo Works (excluding keyboard)
Year Composed
2001
Duration
45 Minutes
Orchestration
Availability


Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 
Full Score   

Programme Note
Andy Pape The secret life of Harry Wallbanger (2001)
Jeg stiftede først bekendtskab med Harry Wallbanger for tre eller fire år siden. Det er ikke til at sige helt præcist hvornår, for Harry her en lidt undselig, ja måske ligefrem sky personlighed. Slet ikke som hans bror, Harvey, som er professionel alkoholiker. Næh, Harry er en helt anden type - og det sjove ved det hele er, at når man lærer ham at kende, vokser han lige så stille ind i én. Det første indtryk er noget med "Hold ham langt borte fra mig!", eller "Han er vel nok en underlig snegl". Men lidt efter lidt er det som om, man ikke kan undvære hans selskab. Jeg må blankt tilstå, at der er lidt "Harry" i mig selv, ja, at der måske ligefrem er lidt Harry Wallbanger i alle mennesker. Han er ikke en mand som man sådan beundrer, én der kan et eller andet helt exceptionelt. Som at slå saltomortaler på vingen af en flyvemaskine mens den er i luften. Han er ellers god til at slå, men han er slet ikke voldelig, som f.eks. Hans far Henry, som kan være lidt voldsom til tider. Harry ligner mere sin mor Harriet, som han i øvrigt er navngivet efter. Harriet er verdensmester i tæppebankning. Og jeg kan forstå på Harry, at han fra barnsben af har siddet time efter time og set beundrende på sin mor, mens hun bankede tæpper i gården. Især om vinteren med en varm kop kakao i hånden, var det noget af det bedste han vidste. Undtagen hvis det havde sneet, for så blev han våd i røven.

Harry er ikke en mand af mange ord. Han er, for at sige det ligeud, ret tavs. Han er så vidt jeg ved, heller ikke videre belæst. Der er dog eet digt, som han kan udenad. Digtet er skrevet af Henry David Thoreau og lyder:

Why, should we be
in such desperate haste
to succeed and in such
desperate enterprises?
If a man does not keep pace with his companions,
Perhaps it is because
he hears a different drummer,
Let him step to the music he hears
However measured or far away

Jeg ved ikke hvor længe bekendtskabet med Harry varer - måske nogle måneder, måske nogle år, måske resten af livet. Han er lidt svær at holde fast på - og det ville ikke undre mig, at han rejser langt bort én eller anden dag, når man mindst venter det. Og dog har jeg på fornemmelsen, at han aldrig rigtig forsvinder.

Andy Pape

Performances
Date
Title
 • 04 OCT 2008
  Nordic Music Days 2008
  The Alexander Theatre, Hesinki, Finland
  Thomas Sandberg, percussion

  Other Dates:
  5 October - The Alexander Theatre, Helsinki, Finland

Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy
Click here to receive regular news
© Copyright 2018 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.