Repertoire Search
News - Karsten Fundal får tre år til at skabe musikfilm

Monday, May 9, 2005
Tre år til at boltre sig som komponist uden at skulle tænke helt så meget over økonomien. Karsten Fundal har netop modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat og kan se frem til 240.000 kr. om året i tre år, hvor han får frihed til arbejde på et stort musikfilms projekt. ” Pengene fra Kunstfonden betyder, at jeg nu får mulighed for at lave det, jeg har mest lyst til. Det ville være sværere for mig at komme videre med mit musikfilms projekt, hvis jeg ikke havde fået denne økonomiske støtte fra Kunstfondet” siger Karsten Fundal.

Kunstnerisk opblomstring
Det kan godt være frustrerende at skulle tænke på sine kompositioner med økonomien i baghovedet hele tiden. Man skal hele tiden presse sig selv, fortæller Karsten Fundal, og det kan godt være negativt for den kunstneriske proces, så han tror på, at de tre års økonomisk støtte ikke bare vil give et kunstnerisk råderum for ham men også en kunstnerisk opblomstring. ”Men jeg kommer selvfølgelig ikke til at skrive fuldstændig anderledes musik, og jeg har da også nogle bestillinger liggende, som jeg hele tiden har glædet mig til at gå i gang med. Men nu får de måske et spark ekstra” tilføjer han.

En poetisk musikfilm om livets grundvilkår
Det musikfilms projekt som Karsten Fundal nu har fået rum til at give sig kast med, er en film globalisering og musikkens alment menneskelige karakter - udtrykt uden ord men i musik og billeder. Karsten Fundal skal komponere et tema, som så bliver indspillet i forskellige lande af forskellige musikere og følges af billeder, der på samme måde gentager et motiv fra steder rundt om i verden.
”En titlen på filmen kunne være Mange Visioner af den samme Virkelighed, en poetisk, ikke politisk, tolkning af et af grundvilkårene for verden i dag” skriver Kunstfondet i begrundelsen for tildelingen af det tre-årige arbejdslegat til Karsten Fundal.

Back to List
Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy
Click here to receive regular news
© Copyright 2019 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.